Meringuetaart met vruchten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Meringuetaart met vruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig dessert om mee af te sluiten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en schil de vruchten en snij ze in stukken. Besprenkel de vruchtensalade met de sinaasappellikeur.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 140°C.

  3. 3

    Klop de eiwitten met het citroensap en een snuifje zout stijf. Doe er beetje bij beetje de podersuiker en de suiker bij en blijf stevig kloppen tot de eiwitsneeuw glanst en in pieken rechtop blijft staan.

  4. 4

    Strijk de eiwitsneeuw in een cirkelvorm uit over een met bakpapire bedekte ovenplaat. Bak de meringue 45 minuten in een op 140°C voorverwarmde oven. Zet de meringue op een rooster en laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de room stijf . Bestrijk de meringue met de room. Verdeel de vruchtensalade over de taart. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en schil de vruchten en snij ze in stukken. Besprenkel de vruchtensalade met de sinaasappellikeur.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 140°C.

  3. 3

    Klop de eiwitten met het citroensap en een snuifje zout stijf. Doe er beetje bij beetje de podersuiker en de suiker bij en blijf stevig kloppen tot de eiwitsneeuw glanst en in pieken rechtop blijft staan.

  4. 4

    Strijk de eiwitsneeuw in een cirkelvorm uit over een met bakpapire bedekte ovenplaat. Bak de meringue 45 minuten in een op 140°C voorverwarmde oven. Zet de meringue op een rooster en laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de room stijf . Bestrijk de meringue met de room. Verdeel de vruchtensalade over de taart. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.