Recept

Capellini met broccoli-pesto, kippenballetjes en pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie “Waarschijnlijk heb je nog broccoli-pesto over... Vries ’m in een ijsblokjesvormpje in voor een andere snelle pasta. De pesto geeft sowieso smaak aan elke saus.” 

bereiding
  1. 1

    Verdeel de broccoli voor de pesto in roosjes en blancheer ze samen met de bimi beet­gaar in lichtgezouten water. Giet af en be­waar de bimi voor de afwerking. Doe de broccoliroosjes samen met de munt, het basilicum, de zonnebloempitten, de parmezaan, de citroenschil en het ­sap in de blen­der en mix fijn. Voeg olijfolie toe en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit ’m aan in een scheutje olijfolie. Schep de sjalot uit de pan en doe ’m met de peterselie, het venkelpoe­der, ei en wat paneermeel onder het gehakt. Kneed tot een smeuïg geheel met peper en zout en voeg eventueel extra paneermeel toe. Rol hapklare balletjes. Verhit olie in een pan en bak de balletjes goudbruin en krokant.

  3. 3

    Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er enkele lepels broccoli­pesto onder.

  4. 4

    Stort de pasta in een grote schaal. Verdeel er de kippenballetjes en de bimi over en werk af met de pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Capellini met broccoli-pesto, kippenballetjes en pistachenoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!