Recept

Joliens melanzane

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: “Dé topper hier in huis. Ik maak ‘m van augustus tot begin oktober bijna elke week. Altijd een tikje anders."

bereiding
  1. 1

    Week de cashewnoten in heet water. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines en snij ze in plakken van 1,5 cm. Bestrooi ze met zout en strijk ze rijkelijk in met olijfolie. Rooster de aubergines 15 minuten aan elke kant in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de tomatensaus. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de uien en de knoflook aan. Voeg er de tomatenblokjes, de honing, de balsamicoazijn, de tijm, de rozemarijn en de geweekte cashewnoten aan toe. Laat de saus 20 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de bodem van een ovenschaal met 2 eetlepels tomatensaus. Leg de plakken aubergines erop. Verdeel er enkele blaadjes basilicum, 1 koffielepel paprikapoeder en een laag tomatensaus over. Herhaal de laagjes tot de aubergines op zijn. Eindig met een laag tomatensaus.

  4. 4

    Strooi de amandelschilfers en de edelgistvlokken over de melanzane. Werk af met peper, zout en 2 eetlepels olijfolie. Bak 25 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Joliens melanzane

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!