Recept

Spaghetti met ratatouille en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Mijn ultieme gerecht om de kinderen véél groenten te laten eten. Je kunt er zelfs nog aubergine aan toevoegen. Zijn er geen lekkere tomaten meer in seizoen, gebruik dan een tomatenblokjes uit blik: even goeie vrienden! Onze kindjes vinden kleine mozzarellabolletjes ook heel lekker. Vind je geen burrata in de supermarkt, vervang ze dan door mozzarella.”

bereiding
  1. 1

    Maak een kruisje onderaan in de tomaten. Dompel ze enkele seconden onder in kokend water, spoel ze onder ijskoud water en pel ze. Halveer ze, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode en oranje paprika schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in fijne blokjes. Spoel de courgette en snij die ook in fijne blokjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de ui en de knoflook in aan.

  3. 3

    Voeg na enkele minuten de paprikablokjes toe en kruid met het gerookt paprikapoeder. Voeg dan de courgetteblokjes en ten slotte ook de tomatenblokjes toe. Blus met een scheutje balsamicoazijn en breng op smaak met de Provençaalse kruiden. Laat 10 minuten op een zacht vuur stoven.

  4. 4

    Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet af en meng er meteen de ratatouille onder. Stort in een grote serveerschaal en werk af met vers basilicum en de burrata. Doe er nog versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met ratatouille en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!