Kalkoenrolletjes in een spinaziejasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenrolletjes in een spinaziejasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vitaminerijke rolletjes dankzij het stoommandje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en plet het knoflookteentje.

    Maak de lente-uitjes schoon, halveer ze in de lengte.

  2. 2

    Leg de kalkoenlapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze extra plat met een spatel of houten hamertje.

  3. 3

    Vermeng de kokosmelk met het citroensap en de gepelde en geplette knoflook.

    Leg er de kalkoenlapjes in.

    Dek af en zet een uurtje in de koelkast.

  4. 4

    Spoel de spinazie, laat ze goed uitlekken.

  5. 5

    Neem de kalkoenlapjes uit de marinade.

    Leg op elk een handjevol spinazieblaadjes en een lente-uitje.

    Kruid met peper uit de molen.

    Rol stevig op en verpak elk rolletje nog eens in spinaziebladeren.

    Steek eventueel vast met houten prikkers.

  6. 6

    Doe de rest van de spinazie in een stoommandje.

    Leg er de rolletjes bij.

    Stoom 15 tot 20 minuten .

  7. 7

    Snij de warme rolletjes in plakjes en schik ze samen met de spinazie en de scheutjes op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en plet het knoflookteentje.

    Maak de lente-uitjes schoon, halveer ze in de lengte.

  2. 2

    Leg de kalkoenlapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze extra plat met een spatel of houten hamertje.

  3. 3

    Vermeng de kokosmelk met het citroensap en de gepelde en geplette knoflook.

    Leg er de kalkoenlapjes in.

    Dek af en zet een uurtje in de koelkast.

  4. 4

    Spoel de spinazie, laat ze goed uitlekken.

  5. 5

    Neem de kalkoenlapjes uit de marinade.

    Leg op elk een handjevol spinazieblaadjes en een lente-uitje.

    Kruid met peper uit de molen.

    Rol stevig op en verpak elk rolletje nog eens in spinaziebladeren.

    Steek eventueel vast met houten prikkers.

  6. 6

    Doe de rest van de spinazie in een stoommandje.

    Leg er de rolletjes bij.

    Stoom 15 tot 20 minuten .

  7. 7

    Snij de warme rolletjes in plakjes en schik ze samen met de spinazie en de scheutjes op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.