Recept

Sushi met komkommer, avocado en scampi's

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zelf sushi maken is helemaal niet zo moeilijk. Probeer het eens uit met deze overheerlijke sushiroll met scampi's en avocado.

bereiding
 1. 1

  Spoel de sushirijst tot het water mooi helder is. Breng de rijst aan de kook in 600 milliliter water met het deksel op de pot, zodat het water niet verdampt. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. 2

  Maak de sushiazijn. Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout in een pannetje en hussel onder de rijst. Leg er een vochtige handdoek op en laat 10 minuten rusten.

 3. 3

  Schroei de scampi’s dicht in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de scampi’s overlangs doormidden.

 4. 4

  Spoel de komkommer. Snij er balkjes van ongeveer 3 centimeter van en verwijder de pitjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in balkjes.

 5. 5

  Maak de sushirolletjes. Leg de blinkende kant van het norivel op een sushimatje en verdeel een laag rijst over het vel tot 1 centimeter dik. Blijf zo’n 3 centimeter van de rand en leg de scampi’s, de komkommer, de avocado en enkele plukjes koriander er in het midden op. Draai met behulp van het matje op tot een worstje. Druk goed aan en snij dan in rolletjes van ongeveer 1 centimeter lang.

 6. 6

  Roer wat sesamzaadjes door de sojasaus. Serveer de sushirolletjes met de sojasaus, een toefje wasabi en wat opgelegde gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sushi met komkommer, avocado en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!