Recept

Kruidige frittata met tuinbonenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Een gesnipperd rood chilipepertje zorgt voor extra pit in de tuinbonensalade” 

bereiding
  1. 1

    Maak het slaatje. Rooster de amandelen enkele minuten in een pan zonder vetstof en hak grof. Blancheer de tuinbonen enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en duw ze uit hun velletje. Meng ze met de gesnipperde munt, het citroensap, een scheutje olijfolie, peper en zout en zet koel weg.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hou er 2 apart voor de afwerking. Maak de paprika schoon en snij ‘m in fijne blokjes. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en stoof er de ringetjes lente-ui en de paprikablokjes in. Kruid met het kerriepoeder.

  3. 3

    Klop de eieren los met de zongedroogde tomaatjes en de gemengde kruiden. Kruid met peper en zout. Schenk de eieren bij de gestoofde paprika en lente-ui en laat 5 minuten op een zacht vuur garen tot de eieren gestold zijn. Werk af met de 2 hele lente-uitjes en de verbrokkelde feta. Zet de tortilla nog enkele minuten onder de ovengrill.

  4. 4

    Verdeel de tuinkers over de frittata. Werk het slaatje af met de geroosterde amandelen en enkele plakjes manchego. Lekker met een stukje zuurdesembrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige frittata met tuinbonenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!