Recept

Gepofte zoete aardappel à la salade niçoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ik heb pas tijdens de video-opname van dit recept ontdekt dat je ook zoete aardappelen kunt poffen in de microgolfoven. Een ware revelatie, want dat bespaart me heel wat tijd in de keuken.” 

bereiding
  1. 1

    Boen de zoete aardappelen schoon, spoel ze en prik er een aantal gaatjes in. Leg ze op een bord en gaar ze 8 tot 10 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Doe de laatste 2 minuten de eitjes erbij en kook ze zo hard. Laat de boontjes en de eitjes schrikken onder koud water. Snij de boontjes in schuine stukjes. Pel en halveer de kwarteleitjes.

  3. 3

    Maak een dressing van de wittewijnazijn, de olijfolie, de zachte mosterd, de kappertjes en de zwarte olijven. Meng de dressing onder de rode ui en de geblancheerde boontjes.

  4. 4

    Neem de zoete aardappelen uit de microgolfoven, maak bovenaan een kruisje en duw het aardappelkruim er een beetje uit. Lepel er de boontjessalade, de tonijn en de gehalveerde kwarteleitjes op. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte zoete aardappel à la salade niçoise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!