Recept

Kalfsrolletjes met Cotechino Modena IGP en paddenstoelen met spaghetti met spinaziepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare pesto. 

bereiding
  1. 1

    Gaar de Cotechino Modena IGP volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Rooster de amandelen in een droge pan. Mix ze glad met de andere ingrediënten voor de pesto. Voeg wat extra olijfolie toe als je hem smeuïger wilt.

  3. 3

    Maak de champignons schoon. Hou 50 gram apart en snipper de rest fijn. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie. Bak de fijngesnipperde champignons 20 minuten mee op een laag vuur. Giet het vocht weg, kruid met peper en zout en mix de champignons fijn tot een crème.

  4. 4

    Leg de kalfslapjes open en kruid ze met peper en zout. Besmeer ze met een laagje champignoncrème. Verwijder het vel van de Cotechino Modena IGP en schik de worst op het vlees. Rol op en bind samen met keukentouw.

  5. 5

    Bak het vlees mooi bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie. Snij de overige champignons in kwartjes. Bak aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang wat kookvocht op. Meng de pesto onder de pasta en leng aan met wat kookvocht, zodat je een smeuïg sausje krijgt.

  7. 7

    Snij de kalfsrolletjes in plakken en serveer met de pasta pesto. Werk af met de gebakken champignons en enkele blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsrolletjes met Cotechino Modena IGP en paddenstoelen met spaghetti met spinaziepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!