Zalmforelrolletjes met mosterdsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmforelrolletjes met mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig visrolletje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de prei in lengte, spoel goed onder de koudwaterkraan en maak de blaadjes los.

    Snij de lente-ui in ringetjes.

    Hak de dille en de bieslook fijn.

  2. 2

    Blancheer 8 mooie preiblaadjes 1 minuut in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en laat opdrogen op keukenpapier.

    Snij de rest van de prei heel fijn.

  3. 3

    Besprenkel de visfilets met citroensap, kruid ze met peper en zout. Bestrijk lichtjes met mosterd.

  4. 4

    Vermeng de lente-uitjes, de preisnippers en de tuinkruiden. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de visfilets. Rol ze stevig op en bind rond elk visrolletje een geblancheerd preiblaadje. 

    Zet de gevulde rolletjes rechtop in een stoommandje. Stoom ze 20 minuten.

  5. Voor de mosterdsaus

  6. 5

    Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer goed glad en laat een beetje opdrogen. Leng aan met de melk en de room. Laat op een zacht vuur indikken. Roer voortdurend. Doe er de mosterd bij. Roer goed glad. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  7. 6

    Verdeel de visrolletjes over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de prei in lengte, spoel goed onder de koudwaterkraan en maak de blaadjes los.

    Snij de lente-ui in ringetjes.

    Hak de dille en de bieslook fijn.

  2. 2

    Blancheer 8 mooie preiblaadjes 1 minuut in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en laat opdrogen op keukenpapier.

    Snij de rest van de prei heel fijn.

  3. 3

    Besprenkel de visfilets met citroensap, kruid ze met peper en zout. Bestrijk lichtjes met mosterd.

  4. 4

    Vermeng de lente-uitjes, de preisnippers en de tuinkruiden. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de visfilets. Rol ze stevig op en bind rond elk visrolletje een geblancheerd preiblaadje. 

    Zet de gevulde rolletjes rechtop in een stoommandje. Stoom ze 20 minuten.

  5. Voor de mosterdsaus

  6. 5

    Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer goed glad en laat een beetje opdrogen. Leng aan met de melk en de room. Laat op een zacht vuur indikken. Roer voortdurend. Doe er de mosterd bij. Roer goed glad. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  7. 6

    Verdeel de visrolletjes over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.