Zalm op Thaise wijze
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalm op Thaise wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Keke (50) studeerde in Israël, reisde de wereld rond en staat open voor alle smaken. Toch waagde ze zich pas op haar 43ste aan vis... met dank aan een Thaise streetfoodverkoper. Nu is zalm op Thaise wijze haar 'bordje geluk'.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en gril ze 7 minuten in de oven. Haal de zalm uit de oven en bedek met aluminiumfolie.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Maak de rode chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper ‘m fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukjes.

  3. 3

    Verwarm wat arachideolie in een wok. Bak de gember, de chilipeper en de lente-uitjes kort aan. Voeg de sesamolie, de sojasaus, 3 eetlepels water en de bruine suiker toe en laat 2 minuten sudderen.

  4. 4

    Giet de saus over de zalm en bestrooi met de verse korianderblaadjes. Lekker met gestoomde witte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en gril ze 7 minuten in de oven. Haal de zalm uit de oven en bedek met aluminiumfolie.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Maak de rode chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper ‘m fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukjes.

  3. 3

    Verwarm wat arachideolie in een wok. Bak de gember, de chilipeper en de lente-uitjes kort aan. Voeg de sesamolie, de sojasaus, 3 eetlepels water en de bruine suiker toe en laat 2 minuten sudderen.

  4. 4

    Giet de saus over de zalm en bestrooi met de verse korianderblaadjes. Lekker met gestoomde witte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.