Hespengebraad met primeurgroentjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en snij de teentjes in plakjes. Hak de ansjovis in stukjes. Maak de primeurgroenten schoon en schrob de krieltjes. Vet een grote ovenvaste pan in met olijfolie.
-
2
Maak insnijdingen in het vlees en duw er de knoflookplakjes en de ansjovisstukjes in. Kruid met grof zeezout en peper. Leg het vlees in de pan, schik er de krieltjes rond en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak 20 minuten in de oven.
-
3
Voeg de hele wortelen en andere groenten, samen met de verse kruiden, toe en laat nog 20 minuten verder bakken in de oven. Haal het vlees en de groenten uit de pan, leg alles op een serveerschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
4
Blus de aanbaksels met het sinaasappelsap, voeg de geraspte schil toe, laat even inkoken en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer het vlees in plakken met de krieltjes, groenten en sinaasappelsaus.