Japanse meloensalade met krokante norichips en sojadressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Japanse meloensalade met krokante norichips en sojadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade à la Pascale Naessens maak je in een kwartiertje. 

bereiding
  1. 1

    Schil de watermeloen en snij hem in driehoekjes. Spoel de komkommer en snij hem in lange slierten. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Meng alles mooi onder elkaar en verdeel over de borden.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Maak een dressing van het limoensap, de gember, de sojasaus en de sesamolie. Meng goed.

  3. 3

    Knip het norivel in vierkantjes en bak ze krokant in de hete kokosolie.

  4. 4

    Verdeel de krokante norichips over de salade, bestrooi met de sesamzaadjes en bedruppel met de dressing. Strooi er wat cress over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de watermeloen en snij hem in driehoekjes. Spoel de komkommer en snij hem in lange slierten. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Meng alles mooi onder elkaar en verdeel over de borden.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Maak een dressing van het limoensap, de gember, de sojasaus en de sesamolie. Meng goed.

  3. 3

    Knip het norivel in vierkantjes en bak ze krokant in de hete kokosolie.

  4. 4

    Verdeel de krokante norichips over de salade, bestrooi met de sesamzaadjes en bedruppel met de dressing. Strooi er wat cress over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.