Recept

Lasagne zonder pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Met deze lijnvriendelijke lasagne merk je niet eens dat er geen pasta in zit, maar het vooral laagjes groenten zijn. De gehaktsaus zorgt er nog altijd voor dat je hetzelfde royale gevoel krijgt als bij een klassieke lasagne, maar ik vervang ook de helft van het gehakt door champignonblokjes, zo zitten er nog meer groenten in."

bereiding
  1. 1

    Snijd de courgette met behulp van een mandoline in dunne plakken in de lengte en de pompoen in rondjes.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Snipper de sjalot en knoflook fijn en fruit in wat olijfolie. Voeg de gedroogde oregano en de passata toe en laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

  3. 3

    Snijd de champignons heel klein. Bak het gehakt en de champignons rul in wat olijfolie en kruid met peper, zout en cayennepeper. Roer er de mascarpone door en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Wrijf een ovenschotel in met olijfolie. Leg onderaan een laagje pompoen en courgette. Lepel er eerst een laagje gehaktsaus over, leg hier dan de plakjes tomaat op en bedek met een laagje tomatensaus. Herhaal de laagjes tot de schotel helemaal gevuld is. Strooi er de de geraspte kaas over en zet gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de oven en strooi er de gehakte verse kruiden over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!