Recept

Zalm-spinaziestoofpotje in kokosmelk met bloemkoolpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een koolhydraatarm recept met zalm en veel groenten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkoolpuree. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Pel het teentje knoflook. Kook de bloemkool samen met de knoflook in lichtgezouten water. Giet af en pureer de bloemkool en de knoflook fijn in de passe-vite. Breng op smaak met een beetje olijfolie, de mosterd, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en fruit er de sjalot en knoflook in. Kruid met het kerriepoeder en de garam masala en roer tot de geuren vrijkomen. Voeg de spinazie toe en schep goed om tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de kokosmelk en het visbouillonblokje toe en roer goed om. Laat even indikken op een zacht vuur.

  3. 3

    Kruid de zalm met peper en zout en bestrijk met een dun laagje mosterd. Leg ze in de pan op de spinazie en zet 15 minuten in de oven tot de zalm gaar is.

  4. 4

    Werk de bloemkoolpuree al met nog een beetje olijfolie en wat peper. Serveer het zalmstoofpotje met de bloemkoolpuree en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm-spinaziestoofpotje in kokosmelk met bloemkoolpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!