Recept

Zalmpapillot met venkel en gepofte aardappel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker frisse papillot. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen en prik er enkele gaatjes in. Leg ze in een ovenschaal en schuif 45 minuten in de oven.

 2. 2

  Kruid de zalmfilets met zout en peper. Maak de venkelknol schoon en snij in flinterdunne plakjes. Hou het groen apart voor de afwerking. Spoel de citroen en snij de vrucht in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.

 3. 3

  Neem vier vellen aluminiumfolie of bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Leg op elk vel enkele plakjes venkel en een zalmfilet. Werk elke filet af met twee plakjes citroen en enkele ringetjes lente-ui. Giet er wat witte wijn over en verdeel het verkruimelde bouillonblokje over de papillotten. Vouw de papillotten goed toe en schuif ze 12 à 15 minuten mee met de aardappelen in de oven.

 4. 4

  Spoel de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Meng de zure room met de appel en de rest van de lente-ui. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Neem de gepofte aardappelen en de papillotten uit de oven. Vouw ze open en werk af met het venkelgroen. Kerf de aardappelen kruisvormig in en duw het kruim er een beetje uit. Serveer met een lepel van de zure room en versgemalen peper. Voeg nog extra verse kruiden toe aan de papillot.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmpapillot met venkel en gepofte aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!