Recept

‘Pollo tonnato’ met peterseliepatatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze kip met tonijnsaus is een verrassend slanke variant op vitello tonnato.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Kruid de kip met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie.

  4. 4

    Maak de saus. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken. Mix de mayonaise glad met de yoghurt, de tonijn, de ansjovisfilets, de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper.

  5. 5

    Pel en snipper de sjalot. Meng een scheutje olijfolie met de azijn, de mosterd, de sjalot en de peterselie tot een dressing. Giet de krieltjes af en meng er de dressing onder.

  6. 6

    Spoel de veldsla. Snij de gebakken kipfilet in plakjes. Serveer met de krieltjes, de veldsla, de kerstomaten en de tonnatosaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!