Recept

Lentesalade met asperges, krieltjes, gerookte zalm en groene mayonaise

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijke picknicksalade! 

bereiding
 1. 1

  Schil de asperges, breek de harde uiteinden af. Spoel de krieltjes en halveer ze. Stoom de asperges en de krieltjes beetgaar, laat ze afkoelen. Snij de asperges in stukken van zo’n 3 à 4cm lang.

 2. 2

  Kook de eitjes in 10 minuten hard, pel ze en halveer ze. Blancheer de tuinbonen 2 minuten in gezouten kokend water, laat ze schrikken in ijskoud water en verwijder de vliesjes. Laat afkoelen.

 3. 3

  Spoel de little gem-sla en snij ze in brede repen van zo’n 3 à 4 cm. Spoel de radijsjes en snij ze in flinterdunne plakjes.

 4. 4

  Maak de mayonaise. Doe het ei met de mosterd, het citroensap, peper en zout in een smalle, hoge maatbeker. Voeg enkele druppeltjes olie toe en mix kort met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, de rest van de olie in een fijn straaltje toe, tot de mayonaise gebonden is. Hak de tuinkruiden fijn en mix ze door de mayonaise. Proef en breng op smaak met extra peper, zout en citroensap. Is de mayonaise wat dik, verdun ze dan met wat water of yoghurt.

 5. 5

  Schik alle groenten, de eitjes, de aardappeltjes en de zalm in een schaal en werk af met de bieslookringetjes. Doe de mayonaise in een afsluitbaar flesje en neem ze zo mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentesalade met asperges, krieltjes, gerookte zalm en groene mayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!