Recept

Kalfsschnitzels met romige andijviepuree en koolrabislaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Koolrabi is geen megapopulaire groente bij het grote publiek. Tijd om hier verandering in te brengen! Toegegeven, ik eet ‘m ook het liefst rauw. Flinterdun gesneden met venkel, appel of komkommer is koolrabi écht een meerwaarde in je slaatje: knapperig en fris van smaak.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de puree. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp tot een fijne puree. Voeg de eidooier en een klontje boter toe.

  2. 2

    Maak de andijvie schoon en snij in heel fijne reepjes. Meng ze samen met de zure room onder de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Maak de koolrabi schoon en snij met de mandoline in dunne plakjes. Spoel de komkommer en snij ook die in dunne plakjes. Meng de komkommer met de koolrabi, de gesnipperde munt, het limoensap en een beetje extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eidooier los. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Wentel ze door de eidooier en daarna door de panko. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de schnitzels goudbruin en krokant.

  5. 5

    Serveer de krokante schnitzels met de andijviepuree, een partje limoen en het koolrabislaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsschnitzels met romige andijviepuree en koolrabislaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!