Recept

Thaise groene curry met kip uit de slowcooker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Thaise aubergines koop je in de Aziatische supermarkt. Je kunt ze vervangen door gewone aubergines of courgettes. Geen slowcooker? Je kunt deze curry ook perfect bereiden in een wok of diepe steelpan. Laat dan eerst de kip garen met de currypasta en voeg daarna de groenten toe. Laat garen en blus met de kokosmelk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de slowcooker voor op de hoge stand. Doe de kipblokjes, de peultjes, de Thaise aubergines en de maïskolfjes in de slowcooker.

  2. 2

    Meng de kokosmelk met de currypasta, de sojasaus en de rietsuiker. Doe het currymengsel in de slowcooker. Zet het deksel op de pan en laat 2 uur koken.

  3. 3

    Roer de curry goed door en laat dan nog 2 uur verder garen. Hak de pindanoten grof en halveer de limoenen.

  4. 4

    Schep de curry in kommetjes en werk af met de gehakte pindanoten. Serveer er een half limoentje bij en werk af met wat vers Thais basilicum. Lekker met volkorenrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise groene curry met kip uit de slowcooker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!