Kabeljauw met prei-mosterdsaus
bereiding
- 
                        1 Snij 2 preiwitten in grove stukken. Snipper een beetje bieslook. 
- 
                        2 Breng 1/2 liter visfond aan de kook met 2 dl droge witte wijn, 2 preiwitten( in grove stukken) en 2 laurierblaadjes. 
- 
                        3 Leg er 4 stukken kabeljauwfilet in en zet het vuur zachter. Laat 10 minuten pocheren. 
- 
                        4 Haal de vis en de prei eruit, hou deze warm en zeef de bouillon. Warm in een pannetje 30 g boter en doe er 2 eetlepels bloem bij roer goed om. 
- 
                        5 Blus met 1 dl bouillon. Doe er 1 à 2 eetlepels mosterd (afhankelijk van de sterkte) en 2 dl room bij. 
- 
                        6 Breng op smaak met peper en zout en een snuifje suiker. Laat 5 minuten inkoken. 
- 
                        7 Serveer de vis met de prei en de mosterdsaus. Snipper er wat bieslook over. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                