Daslookpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Daslookpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: “De lente wordt ingeluid met frisgroene daslook. Plant het één keer en je oogst elk jaar in maart en april. In mei staan er prachtige witte bloemetjes op je plant.” 

bereiding
  1. 1

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof tot ze lekker ruiken. Laat volledig afkoelen. Stamp de noten in de vijzel tot een egale pasta.

  2. 2

    Scheur de blaadjes daslook en voeg geleidelijk aan toe aan de noten. Stamp in de vijzel en voeg een snuif zout toe. Blijf blaadjes toevoegen en stampen tot je een egale groene pasta hebt. Dit kan even duren.

  3. 3

    Meng de kaas onder de daslook en de noten. Meng met de olijfolie tot een pesto. Laat enkele minuten staan zodat de smaken zich vermengen. Voeg eventueel nog wat zout of olie toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof tot ze lekker ruiken. Laat volledig afkoelen. Stamp de noten in de vijzel tot een egale pasta.

  2. 2

    Scheur de blaadjes daslook en voeg geleidelijk aan toe aan de noten. Stamp in de vijzel en voeg een snuif zout toe. Blijf blaadjes toevoegen en stampen tot je een egale groene pasta hebt. Dit kan even duren.

  3. 3

    Meng de kaas onder de daslook en de noten. Meng met de olijfolie tot een pesto. Laat enkele minuten staan zodat de smaken zich vermengen. Voeg eventueel nog wat zout of olie toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.