Recept

Burger met gegrilde kip, knolselderfrietjes en een koolslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Bij dit gerecht serveer ik heerlijke harissamayonaise. Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 koffielepel harissa. Voor de kinderen kun je gewoon cocktailsaus nemen.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snij ’m in frietjes. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel goed door elkaar met een scheutje olijfolie, peper, zout en geriste tijm. Gaar 30 minuten in de oven en hussel halverwege de baktijd even om.

  2. 2

    Maak het slaatje. Maak de kolen schoon en schraap de wortelen. Rasp de wortelen, snipper de kolen fijn. Maak een dressing van de Griekse yoghurt, de mayonaise, de honing en de appelazijn en kruid met peper en zout. Meng er de groenten en de peterselie door en zet koel weg.

  3. 3

    Pluk de kip van de bouten. Pel de ui en snij in ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de ui toe, laat op een zacht vuur garen. Voeg de gebraden kip toe en schep om. Voeg de barbecuesaus toe en laat zachtjes karamelliseren.

  4. 4

    Halveer de pistolets en gril de helften. Beleg met de pulled chicken en de koolsla en eindig met het hoedje. Serveer er de knolselderfrietjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burger met gegrilde kip, knolselderfrietjes en een koolslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!