Recept

Yoghurtcake met mango en limoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Snij de cake in plakjes en serveer met een lepel Griekse yoghurt of vries de plakjes in en geef ze later mee in de boterhammendoos. Je kunt de cake ook met appel, peer of bosbessen maken als je kinderen niet graag mango eten.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de kokosolie in de microgolfoven.

  2. 2

    Klop de eieren los met de vanillesuiker, de honing en de yoghurt. Schenk er het gesmolten kokosvet bij. Voeg de bloem, een snuifje zout en het bakpoeder toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Snij 1 limoen in flinterdunne plakjes en hou die apart voor de afwerking. Rasp de schil van de overige 2 limoenen en pers het sap van 1 limoen. Doe de geraspte limoenschil en het sap bij het beslag.

  4. 4

    Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de mango door het beslag. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm en beleg met de dunne plakjes limoen. Bak de cake 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de cake te donker kleurt. Controleer met een prikker of de cake klaar is, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Yoghurtcake met mango en limoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!