Saltimbocca van konijn met rode biet
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Saltimbocca van konijn met rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Saltimbocca wordt traditioneel met kalfsvlees gemaakt, maar het kan ook met konijn, smaakvol mager vlees van bij ons. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het konijn in 8 gelijke delen. Snij de mozzarella in 8 gelijke repen. Leg de plakjes prosciutto op je werkvlak en leg er een stukje konijn en een plakje mozzarella op, kruid met peper en zout en rol op. Leg er een salieblaadje op en steek vast met een prikker.

  2. 2

    Pel de sjalot. Snij de rode biet, het witloof en de sjalot in kwartjes. Verdeel ze over een ingeoliede bakplaat.

  3. 3

    Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel over de groenten. Zet de groenten 10 minuten in de oven. Leg er daarna de saltimbocca van konijn tussen en laat 20 minuten garen in de oven. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het konijn in 8 gelijke delen. Snij de mozzarella in 8 gelijke repen. Leg de plakjes prosciutto op je werkvlak en leg er een stukje konijn en een plakje mozzarella op, kruid met peper en zout en rol op. Leg er een salieblaadje op en steek vast met een prikker.

  2. 2

    Pel de sjalot. Snij de rode biet, het witloof en de sjalot in kwartjes. Verdeel ze over een ingeoliede bakplaat.

  3. 3

    Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel over de groenten. Zet de groenten 10 minuten in de oven. Leg er daarna de saltimbocca van konijn tussen en laat 20 minuten garen in de oven. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.