Recept

Mokkataart met koffiecrème

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijke klassieker.

bereiding
 1. 1

  Maak de biscuit. Beboter en bebloem de springvorm. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Zeef de bloem met het maïszetmeel.

 2. 2

  Klop met de mixer de hele eieren met de suiker tot een dikke witte massa. Je moet zo lang kloppen tot je met een spatel een lijn in het beslag kunt trekken die niet opnieuw dichtloopt. Dit kan 10 tot 20 minuten duren. Spatel er vervolgens beetje bij beetje voorzichtig de gezeefde bloem en het maïszetmeel door. Doe dit traag, zodat het eierschuim niet inzakt.

 3. 3

  Vul de vorm met het beslag en bak de biscuit 30 à 35 minuten in de oven. Laat ‘m 5 minuten afkoelen in de vorm alvorens te ontvormen op een rooster. Laat de biscuit volledig afkoelen.

 4. 4

  Maak intussen de koffiecrème. Doe de boter met de poedersuiker en de koffielikeur in een kom en klop tot een lichte romige crème. Zet koel weg tot gebruik.

 5. 5

  Maak de koffiesiroop. Doe het water met de suiker in een pannetje en laat 1 minuut koken, tot de suiker volledig is opgelost. Haal van het vuur, roer de koffie erdoor en laat volledig afkoelen.

 6. 6

  Snij de afgekoelde biscuit horizontaal doormidden en bestrijk beide snijvlakken met wat koffiesiroop. Laat intrekken. Klop intussen de slagroom op met de suiker. Bestrijk de onderste helft van de biscuit met een laag slagroom en bestrooi met chocoladeschilfers – blijf een beetje weg van de rand van de taart. Leg de bovenste helft van de biscuit er weer op.

 7. 7

  Werk de buitenkant van de biscuit af met de koffiecrème en versier met extra toefjes crème, eventueel wat chocoladeschilfers en enkele chocolade koffiebonen of maltezers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mokkataart met koffiecrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!