Recept

Gerijpte entrecote met gevulde aardappelnestjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeekraal is heel zilt van smaak en kan rauw dus best nogal zout zijn. Ben je niet zo verzot op de smaak, blancheer de stengels dan eerst enkele minuten en laat ze goed afkoelen voor je ze in je slaatje verwerkt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten weken in een bodempje warm water. Giet af en hak fijn. Pel en pers de knoflook. Meng 70 gram boter met de knoflook, het eekhoorntjesbrood, de chilivlokken en kruid met peper en zout. Bewaar de boter in de koelkast.

  2. 2

    Vet de cupcakevormpjes in met olijfolie. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Leg ze op een keukenhanddoek en knijp al het vocht eruit. Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Duw in de 4 cupcakevormpjes een dun laagje geraspte aardappel zodat je een kuipje verkrijgt. Gaar 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak het witloof schoon en snij het in heel fijne reepjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Spoel de zeekraal grondig. Meng het witloof met de bladpeterselie, de zeekraal, het citroensap en de mayonaise en kruid met peper.

  4. 4

    Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie en bak de entrecote op een hoog vuur aan beide zijden 1 tot 2 minuten. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie en snij het vlees dan in plakjes.

  5. 5

    Vul de aardappelkuipjes met de witloofsalade. Serveer het vlees met de boter en gevulde aardappelkuipjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gerijpte entrecote met gevulde aardappelnestjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!