No bake cheesecake met braambessen en blauwe bessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

No bake cheesecake met braambessen en blauwe bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor deze taart hoeft de oven niet aan!

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en giet deze over de kruimels. Laat een paar minuten rusten en meng dan zorgvuldig, samen met het grof zeezout.

  2. 2

    Neem een springvorm (Ø 21 cm) en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Vul met de koekjesmengeling, druk goed aan en laat hard worden in de diepvriezer.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen, pers de citroen. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Klop de room stijf met de poedersuiker. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los ze op in het warme citroensap. Roer de citroenmengeling - samen met de helft van de bessen - door de roomkaas en spatel er tot slot de opgeklopte room en de zeste door.

  4. 4

    Giet de vulling op de koekjesbodem, dek af met vershoudfolie en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast, ontvorm en werk af met de resterende bramen en blauwe bessen. Bestuif met poedersuiker en serveer fris.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en giet deze over de kruimels. Laat een paar minuten rusten en meng dan zorgvuldig, samen met het grof zeezout.

  2. 2

    Neem een springvorm (Ø 21 cm) en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Vul met de koekjesmengeling, druk goed aan en laat hard worden in de diepvriezer.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen, pers de citroen. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Klop de room stijf met de poedersuiker. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los ze op in het warme citroensap. Roer de citroenmengeling - samen met de helft van de bessen - door de roomkaas en spatel er tot slot de opgeklopte room en de zeste door.

  4. 4

    Giet de vulling op de koekjesbodem, dek af met vershoudfolie en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast, ontvorm en werk af met de resterende bramen en blauwe bessen. Bestuif met poedersuiker en serveer fris.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.