Groentestamppot met knakworst en gepoft mosterdzaad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groentestamppot met knakworst en gepoft mosterdzaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwen je gezin met een heerlijke stamppot met groenten en worst. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Snij de boerenkool in repen. Maak de wortelen schoon en snij ze in schijfjes. Schil de rapen en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Doe de aardappelen samen met de groenten in een grote stoofpot met water en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten koken, giet alles af en laat even uitdampen.

  3. 3

    Pel intussen de uien, snij ze in halve maantjes en bak ze in 1 eetlepel boter glazig in een stoofpot. Voeg er de gekookte aardappelen en groenten bij en laat even meestoven. Kruid met tijm, voeg het laurierblad toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Laat alles zo’n 15 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg eventueel wat water toe zodat het niet aanbakt. Doe er de melk en de rest van de boter bij, plet tot een mooie stoemp en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij de knackworstjes in schijfjes en voeg ze toe aan de stamppot. Meng goed en hou warm.

  6. 6

    Pof nu het mosterdzaad. Doe het in een steelpannetje samen met 50 milliliter water, bloemsuiker en azijn. Laat even sudderen op het vuur tot de zaadjes ‘ploffen’ en opzwellen.

  7. 7

    Serveer de stamppot in een bord met daarop wat van het gepofte mosterdzaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Snij de boerenkool in repen. Maak de wortelen schoon en snij ze in schijfjes. Schil de rapen en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Doe de aardappelen samen met de groenten in een grote stoofpot met water en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten koken, giet alles af en laat even uitdampen.

  3. 3

    Pel intussen de uien, snij ze in halve maantjes en bak ze in 1 eetlepel boter glazig in een stoofpot. Voeg er de gekookte aardappelen en groenten bij en laat even meestoven. Kruid met tijm, voeg het laurierblad toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Laat alles zo’n 15 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg eventueel wat water toe zodat het niet aanbakt. Doe er de melk en de rest van de boter bij, plet tot een mooie stoemp en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij de knackworstjes in schijfjes en voeg ze toe aan de stamppot. Meng goed en hou warm.

  6. 6

    Pof nu het mosterdzaad. Doe het in een steelpannetje samen met 50 milliliter water, bloemsuiker en azijn. Laat even sudderen op het vuur tot de zaadjes ‘ploffen’ en opzwellen.

  7. 7

    Serveer de stamppot in een bord met daarop wat van het gepofte mosterdzaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.