Recept

Varkensgebraad met appel en venkel uit de slowcooker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zoet en mals gebraadje, traag bereid in de slowcooker of crockpot.

bereiding
  1. 1

    Spoel de salieblaadjes en dep ze droog. Dep ook het vlees droog, kruid het met zout en peper en maak 8 dwarse insnijdingen in de bovenkant, insnijden maar niet doorsnijden. Spoel de appel, dep droog, snij 'm in vieren en verwijder het klokhuis. Snij elk partje in dunne plakjes. Stop in elke insnijding 2 plakjes appel en 1 à 2 salieblaadjes.

  2. 2

    Hak de overige salie fijn. Pel de uien en snij ze in dunne partjes. Pel de knoflook en snij 'm in grove blokjes. Spoel de venkel en hou een beetje venkelgroen aan de kant voor de garnering. Snij de venkelknollen in schijven of partjes. Spoel de aardappelen, schil ze eventueel (maar het hoeft niet) en halveer ze.

  3. 3

    Verhit de olie in een grote kookpot en stoof er de uien 5 minuten in aan. Meng er de knoflook en salie doorheen en laat 1 à 2 minuten meegaren. Blus met de witte wijn en roer er 1 el honing doorheen. Doe het mengsel in het inzetstuk van de slowcooker, doe er ook de aardappelen en de venkel in, kruid met zout en peper en leg het vlees erop (met de appelpartjes naar boven).

  4. 4

    Vermeng de bouillon met 1 el balsamicocrème, de overige honing en de citroenzeste. Giet de helft van het mengsel over het vlees en laat het 6 uur afgedekt garen op lage temperatuur. Overgiet gedurende de gaartijd regelmatig met de overige bouillon.

  5. 5

    Spoel ondertussen de broccolini en kook 'm beetgaar in lichtgezouten water, giet vervolgens af. Verhit de boter in een pan en sauteer de broccolini hierin. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Neem het gebraad uit de slowcooker wanneer het gaar is. Snij het in plakken. Haal ook de aardappelen en de venkel uit de slowcooker en verdeel ze samen met de broccolini rondom het vlees. Doe de braadjus in een sauskom. Werk het gebraad en de groenten af met fleur de sel en grofgehakt venkelgroen, druppel er de rest van de balsamicocrème overheen en serveer.


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensgebraad met appel en venkel uit de slowcooker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!