Recept

Runderborst in rode wijn uit de slowcooker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een rundergebraadje met rode wijn? Kan ook in de slowcooker of crockpot! Zo kan het vlees lekker lang garen tot het boterzacht is. Wat kroketjes erbij en klaar.

bereiding
  1. 1

    Pel en halveer de sjalotten. Pel de knoflook en hak 'm fijn. Snij het spek in dunne repen. Spoel de tijm en schud droog.

  2. 2

    Dep het vlees droog en laat het in een grote pan met 1 el olie aan elke kant 5 minuten bruinen, haal het er dan terug uit. Verhit de overige olie in de pan en bak de sjalotten en het spek 5 minuten al roerend aan. Meng knoflook en tijm erdoorheen en laat even meebraden.

  3. 3

    Roer de tomatenpuree erdoorheen en laat alles nog 1 minuut koken, blus dan met de helft van de wijn. Doe alles in de slowcooker, leg het vlees erbij, kruid met zout en peper en giet de rest van de wijn en de bouillon erbij. Leg ook het laurierblaadje erin.

  4. 4

    Schil de wortelen en snij ze in stukken van 1 cm breed. Maak de paddenstoelen schoon en laat ze, afhankelijk van de grootte, heel of halveer ze. Doe ook de wortelen en de champignons in de slowcooker en laat alles 6 uur garen op lage temperatuur, tot het vlees zeer zacht is.


  5. 5

    Verwijder het laurierblad. Breng de saus op smaak, garneer alles met verse tijm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderborst in rode wijn uit de slowcooker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!