Recept

Zoete broodjes met gehaktbrood en appelboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: "Als kind kregen we op maandag altijd sandwiches mee naar school. Papa ging op zondag naar de bakker en nam dan extra sandwiches mee voor de dag nadien. Zo begon de week altijd met een klein feestje. Deze sandwiches kun je zowel warm eten als koud in de brooddoos of lunchbox stoppen."

bereiding
  1. 1

    Maak de appelboter. Schil de appelen en snij ze in stukjes. Doe de appel in een kookpot, voeg het sap van 1 citroen, de speculaaskruiden en het snuifje zout toe. Laat op een laag vuur 25 minuten onder deksel tot moes koken. Roer regelmatig. Voeg indien nodig een scheutje appelsap of water toe om aanbranden te voorkomen.

  2. 2

    Mix glad en laat nog 5 minuten zachtjes indikken. Giet de appelboter in propere glazen potten. Draai de deksels erop en laat ze omgekeerd afkoelen.

  3. 3

    Maak het gehaktbrood. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de garam masala. Kneed goed door en maak er een bol van. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en beleg met stukjes boter. Bak het 30 tot 35 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de sandwiches overlangs open. Lepel er wat appelboter erop, beleg met een schijfje gehaktbrood en terug wat appelboter. Sluit de sandwiches en leg in een beboterde ovenschaal.

  5. 5

    Smelt de boter in de microgolfoven of op het vuur. Roer de boter los met de mosterd. Lepel wat mosterdboter op elke sandwich en bestrooi met gefrituurde uitjes. Bak 5 tot 10 minuten in de oven. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete broodjes met gehaktbrood en appelboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!