Recept

Pitasoldaatjes met zelfgemaakte hummus, dadels en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien:  “Je kunt de pitabroodjes ook in de broodrooster lekker krokant krijgen. Wij snijden ze graag in soldaatjes, om ze dan te dippen! Leuk in de brooddoos of als vieruurtje na school.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pitabroodjes in reepjes. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Rooster ze 5 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat uitlekken. Hou enkele kikkererwten apart voor de afwerking. Mix de kikkererwten met de yoghurt, de tahin, de komijn en de olijfolie in de blender tot een gladde hummus. Breng op smaak met citroensap en zout.

  3. 3

    Verwijder de pit uit de dadels en snij ze in kleine blokjes. Werk de hummus af met extra olijfolie, de kikkererwten, de dadels en de verkruimelde feta. Maak de wortelen schoon. Serveer de hummus met de pitasoldaatjes en de wortelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pitasoldaatjes met zelfgemaakte hummus, dadels en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!