Recept

Maaltijdsalade met geroosterde pompoen en opgelegde radijzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je geen granaatappelmelasse in huis, vervang dit dan door balsamicocrème. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de radijzen, verwijder het loof en snij de radijzen in fijne plakjes. Breng 180 milliliter water aan de kook met de appelazijn, een snuifje zout, de honing, de peperbollen, de korianderzaadjes en de takjes tijm. Laat 5 minuten inkoken. Doe de radijzen in een glazen bokaal en giet er het vocht bij. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 195°C. Spoel de butternut. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Snij de pompoen in schijven. Leg de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid de pompoen met za’atar, peper en zout. Besprenkel met olie en bak de pompoenschijven in 30 minuten gaar in de oven.

  3. 3

    Haal de pitjes uit de granaatappel. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Spoel de rodekool en snij ‘m fijn met een mandoline. Rooster de pompoenpitten zonder vetstof in een pan. Verhit een grillpan en gril de kip. Snij de kip in gelijke stukken.

  4. 4

    Haal de pompoenschijven uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen. Verdeel alles mooi over een schaal en werk af met granaatappelmelasse en za’atar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maaltijdsalade met geroosterde pompoen en opgelegde radijzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!