Recept

Salade van geroosterde broccoli met lam-notenballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gezonde maaltijdsalade maak je in een halfuur. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de broccoli en snij de roosjes en de stam in grove stukken. Besprenkel met olijfolie. Kruid met chilivlokken en zout. Leg de broccoli op een bakplaat en gaar 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de lam-notenballetjes. Pel en plet de knoflook. Hak de gemengde noten fijn. Meng het lamsgehakt met de knoflook, het ei, het paneermeel, de gehakte noten, het korianderpoeder, de komijn, de kaneel, peper en zout. Rol hapklare balletjes van het mengsel. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de lam-notenballetjes goudbruin.

  3. 3

    Spoel de citroen. Rasp de schil. Pers de vrucht uit. Spoel de waterkers en de verse munt. Hak de munt fijn. Maak de lente- uitjes schoon en snij ze in ringen.

  4. 4

    Neem de geroosterde broccoli uit de oven, hak in grove stukken en laat afkoelen. Meng enkele druppels citroensap, een scheutje olijfolie, de lente-uitjes, de waterkers en de verse munt onder de broccoli. Serveer de broccolisalade met de lam-notenballetjes, de Griekse yoghurt en de zeste van citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van geroosterde broccoli met lam-notenballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!