Recept

Gevulde koolbladeren in pittige tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een slaatje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Zet een grote kookpot met gezouten water op het vuur. Snij het hardste deel van de nerf van de groenekoolbladeren eruit, maar zorg dat het blad nog één geheel blijft. Spoel en kook de bladeren vijf minuten in het kokende water. Koel de bladeren af onder koud stromend water.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak 1 teentje fijn. Stoof de ui glazig. Voeg de gehakte knoflook en de ansjovis lets toe en stoof nog twee minuten. Kruid met wat oregano en chiliflakes. Giet er de tomatenblokjes bij. Verkruimel het blokje groentebouillon erbij en laat de saus op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe om.

  3. 3

    Maak ondertussen de vulling voor de koolbladeren. Hak de munt fijn, plet het resterende teentje knoflook fijn. Meng het kippengehakt met de munt en de kno ook. Kruid met wat oregano, peper, zout en het paprikapoeder. Voeg het ei en het broodkruim toe. Meng goed.

  4. 4

    Leg een grote eetlepel kippengehakt in het midden van een koolblad en wikkel goed dicht. Leg alle gevulde bladeren in een ovenvaste pan. Giet er de tomatensaus over. Dek af met aluminiumfolie of een deksel en gaar 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde koolbladeren in pittige tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!