Lintpasta met kreeft, ricotta en groene kruiden
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lintpasta met kreeft, ricotta en groene kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mafaldine zijn lange pastalinten met geribbelde zijkanten. Vind je ze niet? Gebruik dan tagliatelle, pappardelle of andere brede pastalinten. 

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou wat kookvocht apart.

  2. 2

    Roer de ricotta los, voeg wat kookvocht toe en roer tot een smeuïge saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Hou enkele blaadjes kruiden apart voor de afwerking en snipper de rest fijn. Snij de restjes kreeft in hapklare stukken.

  4. 4

    Meng de gesnipperde kruiden door de ricottasaus en meng de saus voorzichtig door de pasta, samen met de stukjes kreeft.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de resterende verse kruiden en rasp er wat citroenzeste over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou wat kookvocht apart.

  2. 2

    Roer de ricotta los, voeg wat kookvocht toe en roer tot een smeuïge saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Hou enkele blaadjes kruiden apart voor de afwerking en snipper de rest fijn. Snij de restjes kreeft in hapklare stukken.

  4. 4

    Meng de gesnipperde kruiden door de ricottasaus en meng de saus voorzichtig door de pasta, samen met de stukjes kreeft.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de resterende verse kruiden en rasp er wat citroenzeste over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.