Recept

Vispastei met kabeljauw, pompoen en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt deze vispastei ook met gewone kabeljauwfilets maken, maar als je wangetjes te pakken krijgt, wordt het extra lekker! Wist je dat kabeljauwwangen vroeger altijd gebruikt werden om kibbeling van te maken?

Natuurlijk kun je ook 1 grote pastei maken in plaats van 4 kleintjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de saus. Doe de witte wijn, de visbouillon en de room in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken.

  2. 2

    Schil de butternutpompoen en de pastinaken en snij ze in blokjes. Spoel de prei, verwijder de uiteindes en snij het wit in ringen. Pel de ui en snipper fijn.

  3. 3

    Stoof de ui aan in een pan met de olijfolie. Voeg de preiringen en de pompoen- en pastinaakblokjes toe en laat even goed stoven. Kruid met peper en zout. Rist de tijm en meng de tijm onder de groenten. Laat stoven tot de groenten bijna gaar zijn.

  4. 4

    Lepel het groentemengsel in 4 ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwwangetjes bij. Giet er de saus over. Snij 4 cirkels uit het bladerdeeg en leg ze op de ovenschaaltjes.

  5. 5

    Steek met een uitsteekvormpje sterretjes uit de rest van het bladerdeeg en leg ze op de ovenschaaltjes. Klop het ei los met een scheutje melk en bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel.

  6. 6

    Bak de pasteitjes 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispastei met kabeljauw, pompoen en pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!