Recept

Winterpizza met geschaafde spruitjes, geitenkaas en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hip en feestelijk gerechtje met spruiten dat niet te moeilijk is? Maak er eens een pizza mee, bijvoorbeeld.

Redactrice Natalie: “Het ideale gerechtje om notoire spruitjeshaters te overtuigen dit kleine groene kooltje wat meer op het menu te zetten. Het appeltje erbij maakt het lekker zoet.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250°C (of zo warm mogelijk). Maak de spruitjes schoon en doe ze in de blender. Hak ze heel kort fijn tot ze lichtjes gesnipperd zijn. Pel en snipper de knoflook en de rode ui. Spoel de appel, snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een wok en fruit er de knoflook en de rode ui in. Voeg de geschaafde spruitjes en appeltjes toe en kruid met peper, zout en cayennepeper. Blus met een scheutje rodewijnazijn. Roerbak tot de spruitjes beetgaar zijn. Neem ze uit de wok en laat even afkoelen en uitlekken in een vergiet. Meng er de gesnipperde peterselie onder en laat afkoelen.

  3. 3

    Ontrol het pizzadeeg en bestrijk het met de zure room. Verdeel er de gewokte spruitjes over en leg er de pancetta tussen. Verdeel er de vlokjes geitenkaas over en bak de pizza 10 tot 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Werk af met enkele blaadjes salie.

  4. 4

    Serveer de pizza eventueel met een lekker fris slaatje van veldsla, sinaasappel en rode biet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterpizza met geschaafde spruitjes, geitenkaas en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!