Recept

Verrassingspannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als je de pannenkoekjes, mascarponecrème en coulis al een dag op voorhand klaarmaakt, moet je dit dessert de dag zelf enkel nog samenstellen. Of, in dit geval, pakjes van maken...

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Zeef de bloem boven de deegkom en meng erdoor. Los het puddingpoeder op in 4 eetlepels melk. Voeg geleidelijk de melk en de opgeloste vanillepudding bij het beslag. Meng tot het een mooi glad beslag is.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Giet er een pollepel beslag in. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om. Bak nog even verder. Bak zo alle beslag op. De pannenkoekjes kunnen een dag op voorhand gebakken worden.

  3. 3

    Klop voor de mascarponecrème met een mixer de eidooier met de suiker luchtig in ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van de mascarpone toe en mix nogmaals. Voeg de rest van de mascarpone toe en mix tot een glad geheel. Doe de slagroom in een andere kom met de vanillesuiker, klop luchtig en spatel door de mascarponecrème. Doe de mousse in een spuitzak. Laat de mascarponemousse ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Spoel de bosbessen en bramen en doe ze in een steelpannetje samen met 1 eetlepel suiker. Breng aan de kook. Roer goed tot de bessen in coulis veranderen, er mogen hier en daar nog volledige besjes zijn. Laat afkoelen.

  5. 5

    Leg een koude pannenkoek op je werkblad. Spuit in het midden wat mascarponemousse, lepel er de bessencoulis over en strooi er de witte chocoladeschilfers over. Rol op en bind de uiteinden vast met een touwtje. Steek met behulp van een koekjesvorm sterretjes uit de plakjes fruit en versier er de pannenkoek mee. Strooi er tot slot nog wat poedersuiker en gehakte pistachenootjes overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!