Recept

Tagliatelle met scampi's diabolique

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Begin voor de pittige tomatensaus altijd met één gesnipperd chilipepertje: je kunt extra chili op tafel zetten, zodat je gasten de scampi's zo pikant maken als ze zelf willen.

Klik hier voor nog meer recepten voor scampi's diabolique.

Onze tip: koop steeds scampi's waar het kopje nog aanhangt én die in zeewater hebben geleefd. Die hebben een kleine kop, een grote staart met veel visvlees en een echte zeesmaak.

bereiding
  1. 1

    Kook de tagliatelle beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak het chilipepertje schoon en snipper fijn.

  3. 3

    Verhit een pan met wat olijfolie en bak er kort de scampi’s in. Haal ze uit de pan zodra ze rozig kleuren. Doe nog wat olie in de pan en bak er de sjalotten en de knoflook in. Blus met het borrelglaasje cognac en de witte wijn. Laat even inkoken.

  4. 4

    Voeg de tomatenblokjes, de chilipeper en de cayennepeper toe. Roerbak en voeg dan de room toe. Laat opnieuw even inkoken en voeg dan de scampi’s toe.

  5. 5

    Serveer de scampi’s met de saus en de tagliatelle. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met scampi's diabolique

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!