Recept

Koteletjes uit de oven met gepofte aardappelen, vijgen, pastinaak en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Toegegeven, het heeft heel lang geduurd voor ik blauwe kaas écht kon smaken, vraag maar aan mijn man. De smaak en geur zijn vaak iets te scherp. Ben je een beginner zoals ik, ga dan voor de Franse bleu d’Auvergne, die smaakt niet te overheersend. Een zoete gorgonzola, past hier ook perfect bij de vijgen.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Leg ze in een grote ovenschaal en hussel door elkaar met de rozemarijn, grof zeezout en olijfolie. Bak 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Snij ze eventueel nog kleiner. Neem de aardappelen uit de oven en leg er de wortelen bij. Hussel door elkaar en bak opnieuw 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook en meng met de geriste tijm, de citroenschil, het komijnzaad, de honing en een beetje olijfolie tot een smeuïge pasta. Leg de koteletjes mee in de ovenschaal, kruid met peper en zout en bestrijk ze met de komijntopping. Bak 20 minuten in de oven. Besprenkel eventueel nog met extra olijfolie en citroensap.

  4. 4

    Halveer de vijgen en verbrokkel de blauwe kaas. Neem de ovenschaal uit de oven, controleer of de groenten gaar zijn. Leg er de vijgen bij, bestrooi met de blauwe kaas en zet nog 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koteletjes uit de oven met gepofte aardappelen, vijgen, pastinaak en blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!