Recept

Zalm met kruidenkorst en kervelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Graag extra groenten in de puree? Vervang dan de helft van de aardappelen door knolselder of pastinaak.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de puree. Schil en snij de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Pureer de aardappelen met de eidooier, een klontje boter, een scheutje melk en breng op smaak met de mosterd, peper, zout en nootmuskaat. Snij de kervel fijn en roer die erdoor.

  2. 2

    Meng het paneermeel met de geraspte parmezaan, de dille en de peterselie. Schenk er olijfolie bij en meng goed tot een kruimelig geheel. Leg de zalm in een beboterde ovenschaal en verdeel er de crumble over. Bak 12 à 15 minuten in de oven tot de crumble krokant is en de zalm gaar is. De zalm mag nog een beetje rozig zijn vanbinnen.

  3. 3

    Bereid intussen de bieslookroom. Klop de room op tot hij de dikte van yoghurt heeft. Snipper de peterselie en de bieslook fijn en spatel de kruiden door de room. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Doe een flinke lepel van de kervelpuree op een bord en leg er een stuk zalm bij. Maak een kuiltje in de puree en lepel er wat van de bieslookroom in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met kruidenkorst en kervelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!