Recept

Kip in bladerdeeg met kroketjes en gestoofde wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een inke lepel zelfgemaakte mayonaise. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kipfilets in de lengte in, maar niet helemaal door. Kruid de kip met peper en zout en beleg met de plakjes kaas en ham. Leg de kip op de ontdooide plakjes bladerdeeg en vouw ze toe.

  2. 2

    Bestrijk de naad met de losgeklopte eidooier en leg de kippakketjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ook de bovenkant met de losgeklopte dooier en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Schraap de wortelen schoon en snij ze in fijne plakjes. Stoom ze beetgaar. Pel en snipper de sjalot. Spoel de courgette en snij ze in fijne maantjes.

  4. 4

    Verhit een beetje boter in de pan en fruit de sjalot. Voeg de courgette toe en roerbak enkele minuten mee. Voeg daarna de gestoomde wortelplakjes toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper, zout, krulpeterselie en versgeraspte nootmuskaat.

  5. 5

    Verhit de friteuse tot 185°C en bak de kroketjes in porties goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken in een kom met keukenpapier. Haal de kip uit de oven en serveer met de kroketjes en de gestoofde groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip in bladerdeeg met kroketjes en gestoofde wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!