Recept

Toast champignon met ovengebakken ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Heerlijk toch, zo’n ouderwetse toast champignon. Voor de kindjes kies ik meestal gewone Parijse champignons en bak ik er weleens een spiegeleitje bij om er bovenop te leggen.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Keer de ricotta om in een kleine ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de knoflook. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Verhit boter en olijfolie in een pan en voeg de knoflook, de rode ui en de champignons toe. Blus met balsamicoazijn en citroensap en breng op smaak met tijm, bladpeterselie, peper en zout. Roerbak de champignons krokant.

  3. 3

    Gril de sneetjes zuurdesembrood krokant en verdeel er de gebakken champignons op. Werk af met extra peterselie en serveer er de ovengebakken ricotta bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast champignon met ovengebakken ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!