Recept

Kipfilet gevuld met champignontapenade met appeltjes en knolselderpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde kipfilet is lekker herfstig. Heb je een restje tapenade over? Gebruik het als aperitiefhapje op een toastje! 

bereiding
  1. 1

    Maak de tapenade. Hak de champignons grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie in een pan en bak hierin kort de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten. Haal van het vuur en voeg de olijven, de peterselie, het citroensap en de parmezaan toe. Kruid met peper en zout. Roer goed en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schil intussen de knolselder en de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af, pureer ze met de melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Snij de kipfilets in en vouw ze open tot een grote lap. Klop ze iets platter met een vleeshamer. Schep de champignontapenade in het midden van de filets, rol ze op en bind ze vast met keukentouw. Kruid met peper en zout. Bak de rollades rondom bruin in wat boter, eerst op een hoog vuur. Zet het vuur dan zachter en laat ze nog 7 minuten verder garen. Draai de rollades regelmatig om.

  4. 4

    Bak in een andere pan de appelplakjes in flink wat boter tot ze zachter worden. Bestrooi ze met de suiker en laat ze nog even karamelliseren.

  5. 5

    Verwijder het keukentouw van de rollades. Snij de kipfilet in plakjes. Serveer ze met de puree en de gebakken appeltjes en werk af met de kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet gevuld met champignontapenade met appeltjes en knolselderpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!