Recept

Engelse scones

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wanneer Joeri op bezoek gaat bij zijn Britse schoonmoeder, neemt hij altijd scones mee. De hele familie koestert intussen deze lekkernij.

Tip! Scones moet je de dag zelf zo snel mogelijk opeten. Anders moet je ze weer even opwarmen in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  2. 2

    Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed met je vingers of een food processor tot het deeg op broodkruim lijkt. Voeg eerst de eieren en dan de melk toe. Meng met een spatel tot een zacht en ietwat plakkerig deeg.

  3. 3

    Leg het deeg op een royaal bebloemd werkvlak en kneed voorzichtig verder tot het niet meer plakt, maar wel nog steeds zacht aanvoelt. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten. Duw het deeg met je handen tot een lap van ongeveer 2 cm dik.

  4. 4

    Steek met een ronde koekjesvorm van 5 cm doorsnede de scones uit door het vormpje recht naar beneden te duwen. Als je het vormpje draait, zullen de scones minder goed rijzen. Vorm van de rest van het deeg opnieuw een lap van 2 cm dik en ga verder met het uitsteken van de scones tot je deeg op is.

  5. 5

    Plaats de scones op een bakblik met bakpapier. Bak ze 10 tot 15 minuten in het midden van de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Bedek ze als ze afgekoeld zijn met een theedoek, zodat ze lekker zacht en vers blijven. Serveer met opgeklopte room of clotted cream en je favoriete confituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Engelse scones

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!