Lichte witloofpasta met zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lichte witloofpasta met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Witloof is niet bepaald gekend in Engeland. En dus verraste Leslie haar Britse familie met een lichte pasta met witloof en zalm. "Mijn nichtje schreef het recept meteen uit en ging thuis in Engeland naarstig op zoek naar ‘Belgian chicory’. Met dit gerecht ben ik op een bepaalde manier toch ook een beetje bij hen."

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof, verwijder de bittere kern en snij de blaadjes in fijne stukken. Pel en pers de knoflook. Snij de zalm in fijne reepjes. Snipper de peterselie fijn.

  2. 2

    Roerbak het witloof in een wokpan tot het gaar is. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Voeg de knoflook, het bouillonblokje en worcestershiresaus toe aan het witloof. Laat even inkoken.

  5. 5

    Werk het witloof af met de room, de zalm en de peterselie en serveer samen met de pasta. Strooi er eventueel nog wat geraspte parmezaan over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof, verwijder de bittere kern en snij de blaadjes in fijne stukken. Pel en pers de knoflook. Snij de zalm in fijne reepjes. Snipper de peterselie fijn.

  2. 2

    Roerbak het witloof in een wokpan tot het gaar is. Voeg eventueel een scheutje water toe.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Voeg de knoflook, het bouillonblokje en worcestershiresaus toe aan het witloof. Laat even inkoken.

  5. 5

    Werk het witloof af met de room, de zalm en de peterselie en serveer samen met de pasta. Strooi er eventueel nog wat geraspte parmezaan over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.