Recept

Spaghettisaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Jeroen was pas twaalf toen hij helemaal zelf spaghetti klaarmaakte. Intussen heeft hij z’n eigen kleine sous-chef: dochter Mira. "Dat ze één wortel schilt op de tijd dat ik er zes klaar heb, doet er helemaal niet toe. Het gaat om de gezelligheid van het samen koken."

bereiding
 1. 1

  Spoel alle groenten en snij ze in fijne stukjes. Verwijder de pitjes uit de rode pepers als je het minder pikant wilt. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.

 2. 2

  Stoof de ui, knoflook en rode pepers aan in een klontje boter. Voeg de wortelen en paprika’s toe en laat aanstoven. Voeg eventueel al een geutje rode wijn toe voor wat vocht.

 3. 3

  Voeg de tomatenpuree toe en laat even garen om de sterke smaak weg te krijgen. Giet de passata erbij en voeg de kruiden toe. Laat rustig sudderen.

 4. 4

  Bak intussen in een aparte pan achtereenvolgens de courgette, de champignons, de spekblokjes en het gehakt. Gebruik telkens dezelfde pan en roer tussendoor het vet los met een scheutje rode wijn. Voeg elke portie rechtstreeks toe aan de sudderende saus. Roer het gehakt goed los met een houten lepel en kruid de champignons flink met peper en zout.

 5. 5

  Roer de saus nog eens goed om en laat zeker twee uur zachtjes verder garen. Roer af en toe eens om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghettisaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!