Recept

Kinder Bueno-mousse in eetbare chocoladecoupes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

De eetbare chocoladekuipjes maak je het best een dag of zelfs twee dagen op voorhand, want die moeten lang afkoelen. Daarna kun je ze goed afgesloten in een doosje bewaren. Ook de mousse kun je een dag op voorhand maken en bewaren in de koelkast. 

bereiding
 1. 1

  Blaas vier ballonnen op. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Lepel telkens 1 koffielepel chocolade op het bakpapier in een cirkel. Dit vormt de basis voor de bowl. Laat de chocolade voldoende afkoelen, dip de ballonnen in de chocolade en zet op de chocoladecirkel. Laat helemaal opstijven. Prik de ballonnen stuk en verwijder de resten. Zet koel weg tot gebruik. Hou nog 3 eetlepels gesmolten chocolade over voor de mousse.

 2. 2

  Mix de Kinder Bueno samen met 50 milliliter slagroom fijn. Klop de overige slagroom luchtig samen met de poedersuiker. Klop de mascarpone luchtig en meng er de gemalen Kinder Bueno, de luchtige slagroom en de rest van de gesmolten chocolade onder. Doe in een kom en laat verder opstijven in de koelkast.

 3. 3

  Schep met behulp van een ijsschep de Kinder Bueno-mousse in de kuipjes en werk af met suikersterretjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!